Driftstörning 2024-02-18: Just nu har vår leverantör Zaptec en driftstörning, som påverkar många av våra tjänster.  

vanliga frågor

Vi installerar din laddbox på väggen du valt utifrån din beställning.

Priset är fast, inga ytterligare kostnader tillkommer

Behövs det grävas kabeldiken ska detta vara gjort av dig till våra installatörer kommer.

Det finns många anledningar. Enkelheten för dig att kunna ladda hemma är en, men den främsta är säkerheten. Om du laddar din bil hemma idag, utan laddbox, så innebär det en säkerhetsrisk då strömmen alltid är på. Genom att installera en laddbox så finns ingen ström i kabeln om inte laddning pågår. Ingen laddning påbörjas innan din bil och laddbox har kommunicerat och säger “allt är fint, börja ladda” till varandra.

Med vår standardinstallation, som följer gällande krav, kan du vara lugn för att din elcentral inte överbelastas. Vi installerar alltid en personskyddsautomat. En obruten kabel dras från elcentral fram till laddboxen – rätt dimensionerad för att klara hög belastning under lång tid. Detta kan man inte ta för givet när det gäller alla kopplingar och kablar i ett hem idag. Nu kan du ladda snabbt och säkert och vara trygg i att bilen är laddad när du behöver den.

Till viss del beror det på hur ditt elnätsabonnemang ser ut idag. Du kan säkra upp för att kunna ladda snabbare hos din elleverantör.

Laddboxarna vi erbjuder stödjer laddning ända upp till 22kW, vilket motsvarar ca 130 mils laddning /natt. De nödladdningskablar som ofta levereras med bilarna, och som många även använder, medger en laddning till max 2,3kW via vägguttag.

Tänk på att om du säkrar upp så får du också en högre månadsavgift för ditt elnätsabonnemang.

En förutsättning för att installationen av laddbox ska kunna genomföras är att fastighetens huvudsäkring är minst 16 A. Rekommendationen för storleken på huvudsäkringen är dock beroende på hur mycket kapacitet som går åt till fastighetens övriga elinstallationer samt hur mycket effekt du vill få ut av din laddbox. I många fall kommer vi rekommendera en uppsäkring till minst 20 A.

Din elanslutning kan säkras upp i samband med installationsbesöket mot en kostnad och innebär även en förhöjd abonnemangsavgift till ditt elnätsbolag.

Det är alltid din bil som avgör hur snabbt den går att ladda hemma med ström från en laddbox. En del bilar kan bara ladda på 1-fas/16A laddström = max 3,7kW, andra kan nyttja 3-faser och 32A laddström = 22kW. Sen finns alla varianter där emellan.

Beskrivet i antal “mil” på en natt (12 timmar laddning) så motsvarar detta.

2,3 kW = ca 10 mil/natt

3,7 kW = ca 20 mil/natt

11 kW = ca 65 mil/natt

22 kW = ca 130 mil/natt

Ett vanligt eluttag för motorvärmare medger oftast laddning mellan 1,4-2,3 kW (6-10A).

För din bästa upplevelse

Vår hemsida använder sig av cookies för statistik och inställningar. Genom att fortsätta att använda hemsidan samtycker du till detta.
Läs mer här