Driftstörning 2024-02-18: Just nu har vår leverantör Zaptec en driftstörning, som påverkar många av våra tjänster.  

Köpvillkor

0. Inledning

Konsumenttjänstlagen samt ABT 06 (Allmänna bestämmelser för totalentreprenader ) är de regelverk vi följer i samband med installationer.

Konsumentköplagen samt Distanshandelslagen är lagar vi som återförsäljare arbetar efter vid försäljning av enskilda produkter.

Vid en eventuell tvist hos Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) följer vi alltid den rekommendation som ges av ARN.

Våra köpvillkor är komplement till dessa lagar och regelverk.

1. Köpinformation

Vid beställning ingår du ett avtal om köp när du väljer att bekräfta ditt köp i kassan. En automatiserad orderbekräftelse kommer då att skickas till den e-postadress som angetts vid beställningstillfället. Beställda produkter förblir Re&Go´s egendom till dess de till fullo är betalda.

Om du upptäcker felaktigheter på din order är det viktigt att du omgående kontaktar oss för att ändra din order. Eventuella ändringar och tillägg måste göras innan din order behandlas och skickas från oss.

Vid uppenbara felaktigheter (t.ex. fel pris, tryckfel m.m.) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka ditt köp. Vi förbehåller oss också rätten att inte genomföra en beställning i de fall varan är slut i lager, eller vid tekniska fel.

Vi ingår endast avtal med myndig person, samt med juridisk person.

2. Priser och betalsätt

Samtliga priser anges inklusive moms eller exklusive moms, beroende på hur vi valt att visa dem. Eventuella avgifter för frakt kan tillkomma, vilket i sådana fall framgår i kassan.

Vi erbjuder följande betalningsalternativ:

Direktbetalning med kort eller kontoöverföring

Faktura Privat

Grundkraven för faktura är att du är minst 18 år och inte har några betalningsanmärkningar. Vid ansökan kan vi att komma att göra en sedvanlig kreditupplysning.

Faktura Företag

Med ett fakturakonto får ni en stående kredit hos Re&Go och kan smidigt göra era inköp på faktura via hemsidan, mail, telefon. Vid ansökan kan vi att komma att göra en sedvanlig kreditupplysning.

Vid eventuell betalningsförsening utgår dröjsmålsränta på utstående belopp med åtta (8) % + gällande referensränta (tidigare diskonto) per månad. Betalningstid är tjugo (20) dagar netto om inget annat avtalats.

3. Force Majeure

Re&Go är inte ansvariga för skada eller försening som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, mobilisering, krigshändelse, beslag, valutarestriktion, systemfel, fel eller inskränkningar i leveranser från underleverantörer, strejk, lockout, bojkott, blockad eller annan liknande omständighet som antingen hindrar eller försvårar Re&Go fullgörande i sådan grad att det ej kan ske annat än till onormalt hög kostnad.

4. Garanti och reklamation

Vi ger dig 3 års garanti på de flesta produkter i vårt sortiment.

Innan en garantireparation eller ett garantiutbyte kan godkännas behöver vi eller någon av våra samarbetspartners undersöka produkten. I det fall produkten inte är behäftad med ett garantifel, utan ett så kallat handhavandefel (inkluderar felaktigt inställd produkt, skada som beror på oaktsamhet mm), har vi rätt att debitera dig för undersökningskostnaden.

Fraktkostnader och hanteringsavgifter tillkommer. Vi har mycket omsorgsfullt valt ut våra samarbetspartners och erbjuder rikstäckande service för att ge dig som kund ett förstklassigt garantiförfarande.

Som konsument har du även lagstadgad reklamationsrätt i 3 år gällande ursprungliga fabrikationsfel. Garantin vi som återförsäljare lämnar är dock en större trygghet för dig som kund. I det fall du önskar reklamera din produkt ber vid dig kontakta oss inom tre månader från det att du upptäcker felet på produkten.

Vid godkänt ärende inom reklamationen ersätter vi dig kostnader som uppkommit i ärendet såsom eventuell fraktkostnad, eller reseersättning. Vi rekommenderar dig alltid att kontakta vår kundservice innan du returnerar en produkt till oss för att vi skall kunna hjälpa dig på bästa sätt. Vid reklamation kan felet avhjälpas på olika sätt såsom reparation, prisavdrag, omleverans eller hävning av köp. Vi håller alltid en dialog med dig som kund under ärendets gång för att du ska känna dig trygg med det köp du gjort hos oss.

OBS! Reklamationsrätten avser enbart köp som görs som privatperson och ej företagsköp.

Teknisk support:

För teknisk support har Re&Go rätt att hänvisa kund till tredje partföretag betalsupport eller till respektive produkttillverkare.

6. Ångerrätt och Öppet köp

När du handlar av oss får du alltid minst 30 dagars ångerrätt (öppet köp).

Vad är en produktförpackning?

Produktförpackningen är en särskilt framtagen förpackning som är unik för varan. Den har bilder och texter med syfte att förklara och tydliggöra varans funktion och egenskaper. Den skyddar produkten samt dess tillbehör.
För att utnyttja ångerrätten ber vi dig meddela oss om det så snart du vet att du vill ångra ditt köp. Skicka sedan varan till vår returadress nedan. Tänk på att du står för risken om produkten skadas när den fraktas tillbaka till oss. Se därför till att varan är väl förpackad. Den ursprungliga produktförpackningen med det specialgjorda inneremballaget hjälper produkten att ligga stadigt under transporten.

I de fall produkten ej är fullgott rengjord, tillbehör saknas, förbrukningsmaterial är använda eller fysisk skada finnes, förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift på minst 20% för att återställa varan till nyskick. Re&Go avstår från att göra ett sådant avdrag om produkten returneras i oförändrat skick.

Hur returnerar jag min vara?

Vid nyttjande av din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och eventuell fraktkostnad från oss till dig kommer att återbetalas. Du kan även lämna tillbaka produkten direkt till Re&Go.

Re&Go kommer inte att hämta ut försändelser som levereras mot postförskott.

Returadress:

Re&Go AB
Lastköpingsgatan 5
592 32 Vadstena

Undantag från ångerrätten.

• Ångerrätten upphör att gälla om fullgörandet av en tjänst har påbörjats med konsumentens samtycke.
• Ångerrätten gäller inte för installationer som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller återställas, till exempel kabeldragning och håltagning i vägg.
• Ångerrätten gäller inte för en tjänst där fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen.
• Företagskunder har ångerrätt i 10 dagar vid obruten förpackning.

Återbetalning/Kreditering
En återbetalning/kreditering sker i första hand till det ursprungliga betalsättet, vilket normalt sker inom 10 arbetsdagar från det att vi mottagit och godkänt din retur. Återbetalning kan enbart ske till samma kort som användes vid köptillfället och enbart till kort som är utfärdade i Sverige och till svenska bankkonton.

Programvara
Kund erhåller ingen annan rätt än vad som medföljer av de licenser eller särskilda villkor som kommer med respektive programvara. Programvaran får endast användas i enlighet med villkoren i medföljande licensvillkor.

7. Miljöansvar

Du kan enkelt lämna av oss sålda gamla elektroniska apparater till oss eller hos alla de kommunala återvinningscentraler som omfattas av systemet.

8. Personuppgifter

När du handlar eller interagerar med oss kan du komma att dela dina personuppgifter med oss. Personuppgiftsansvarig för dina uppgifter är Re&Go AB som är ett svenskt bolag registrerad hos Bolagsverket med organisationsnummer 559311-6113 och har sitt säte i Vadstena.

9. Kontakt och övrig information

Beröm eller klagomål tas tacksamt emot via vår Kundservice. Vid eventuella tvister är vår målsättning att alltid komma fram till bästa möjliga lösning på det inträffade.

Länkar på reandgo.se möjliggör att du också lämnar denna server. De länkade webbplatserna kontrolleras inte av Re&Go och Re&Go bär således ingen som helst ansvar för innehållet på dessa webbplatser.

Vårt huvudkontor är beläget i Vadstena på följande adress:

Re&Go AB
Lastköpingsgatan 5
592 32 Vadstena

Uppdaterad 2021-06-15

För din bästa upplevelse

Vår hemsida använder sig av cookies för statistik och inställningar. Genom att fortsätta att använda hemsidan samtycker du till detta.
Läs mer här