Driftstörning 2024-02-18: Just nu har vår leverantör Zaptec en driftstörning, som påverkar många av våra tjänster.  

Lastbalansering val efter behov för att optimera fördelningen av el

Lastbalansering översikt

Inom laddstationshantering finns olika strategier för att fördela elektricitet på ett smart sätt mellan olika laddstationer. Här är en översikt över de tre huvudsakliga typerna av belastningsutjämning

Statisk belastningsutjämning
Statisk belastningsutjämning innebär en fördefinierad plan för hur elen ska fördelas mellan olika laddstationer. Detta kan vara baserat på en fast schema eller användarinställningar. Det är en förutsägbar metod som inte anpassar sig i realtid, vilket gör den enklare att implementera och styra. Dock tar den inte hänsyn till variationer i efterfrågan eller oväntade händelser.

Dynamisk belastningsutjämning
Dynamisk belastningsutjämning anpassar fördelningen av elen i realtid baserat på förändringar i efterfrågan och andra faktorer. Genom att använda realtidsdata och övervakningssystem kan systemet optimera fördelningen för att undvika överbelastning och maximera effektiviteten. Det ger en mer adaptiv lösning som kan anpassa sig till olika förhållanden, men det kräver avancerade styrningssystem och sensorer.

Äkta dynamisk belastningsutjämning
Äkta dynamisk belastningsutjämning tar det ett steg längre genom att hantera belastningen på ett intelligent sätt och optimera för optimal effektivitet i realtid. Det tar hänsyn till fler variabler och ger en ännu mer flexibel och responsiv lösning. Denna metod är särskilt lämpad för komplexa system med varierande efterfrågan och för att hantera dynamiska förändringar i realtid.

Valet mellan dessa alternativ beror på behoven och komplexiteten i det specifika laddningsinfrastruktursystemet. Oavsett vilken metod som används strävar de alla efter att optimera fördelningen av el för att förbättra effektiviteten och pålitligheten av laddinfrastrukturen.

Driftövervakning och kundsupport

RE&GO 24/7  – Driftövervakning och kundsupport.
Genom avancerad teknologi får vår kundtjänst larm om avvikelser eller problem i laddstationens funktion, vilket ger proaktiv respons och åtgärd. 

Åtgärder och tillgång till årlig servicegenomgång av laddsystemet av våra elektriker och drifttekniker.

Pålitlig kundtjänst och teknisk support, tillgänglig dygnet runt, året runt.

Kontakt via telefon, e-post eller live chat.

För din bästa upplevelse

Vår hemsida använder sig av cookies för statistik och inställningar. Genom att fortsätta att använda hemsidan samtycker du till detta.
Läs mer här