Driftstörning 2024-02-18: Just nu har vår leverantör Zaptec en driftstörning, som påverkar många av våra tjänster.  

Så ser östgötarnas elbilsfavorit ut – här är vinnaren och hela listan

Kampen om en topplacering på listan över sålda elbilar i Östergötland blir allt tuffare. Årets vinnare så här långt är Tesla, med 119 sålda bilar och på pallplats hittar vi även Kia och VW.
Och i takt med att allt fler kör en laddbar bil
, ökar behovet av att, snabbt och säkert, ladda batterierna. Därför väljer nu många att investera i en egen laddbox, med hjälp av grönt bidrag.

Topptrion på elbilslistan står för 40 % av alla nya elbilar i Östergötland och under årets sju första månader såldes totalt 837 rena elbilar i regionen. Volkswagen är starka med två populära bilmodeller på listan och summerar vi antalet sålda ID.4 och ID.3 – då kammar VW hem en klar förstaplacering med 158 sålda elbilar. Stort grattis säger vi på RE&GO – till Wahlstedts Bil i Motala och Engströms Bil i Linköping – som kan glädjas åt ett starkt utbud på elbilsmarknaden.

Elbilstoppen i Östergötland (jan – juli)

Modell Antal
1. TESLA MODEL 3 119
2. KIA NIRO 111
3. VW ID.4 97
4. SKODA ENYAQ 61
5. VW ID.3 61
6. NISSAN LEAF 46
7. RENAULT ZOE 39
8. AUDI E-TRON 32
9. HYUNDAI KONA 27
10. MG ZS EV 26

Källa är Bil Sweden. (BIL Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar.)

Ladda batterierna hemma
I dagsläget rullar ca 250 000* laddbara bilar på våra svenska vägar och antalet ökar i snabb takt. Ju fler elbilar, desto större behov av att ladda batterierna – både på bilen och på oss själva. Därför väljer nu många elbilsägare att investera i en egen laddbox hemma för att kunna ladda snabbt och säkert. Med en egen laddbox har du möjlighet att bättre optimera din elförbrukning och öka värdet på din fastighet. Dessutom får du just nu ett grönt bidrag som betalar hälften av fakturan på laddboxen. Så se till att framtidssäkra ditt hem redan idag.

Några som nu laddar sina batterier på hemmaplan är Henrik Larsson och Lina Stenberg i Vadstena. På deras garageuppfart står två Tesla som laddas, snabbt och effektivt, med en laddbox från RE&GO.

Efter några månader med laddbox konstaterar Henrik att allt har gått smidigt, laddaren fungerar jättebra och fördelarna är många. Förutom att laddningen blir snabbare, stabilare och säkrare – kan boxen också justeras så att bilen laddas när elkostnaderna är som lägst. Fast det som verkligen fick familjen intresserad var kombinationen av snygg design och smart teknik.

  • När RE&GO kom förbi och visade laddboxen tyckte vi att den var riktigt snygg och skulle passa perfekt på husväggen. Boxen finns i flera fina färger och den är liten, diskret och väldigt stilren, säger Henrik.

* juli 2021. Källa: Elbilsstatistik.se

 

Vill du bli kontaktad

Fyll i ditt telefonnummer så kommer en av våra medarbetare ringa till dig.

Ladda ner RE&GO appen

  • projektera & beställa din laddbox med några få klick
  • enkelt hantera och optimera din laddbox
  • få statistik och analysunderlag