Driftstörning 2024-02-18: Just nu har vår leverantör Zaptec en driftstörning, som påverkar många av våra tjänster.  

Nu laddas familjens hybridbil – enkelt, tryggt och prisvärt

Familjen Seidlitz, som bor i Gistad utanför Linköping, köpte för några år sedan en ny KIA laddhybrid. I bilköpet ingick en 220 volts laddkabel och under de första månaderna laddades bilen framför allt hemma, via ett vanligt eluttag.

– Vi märkte att det gick långsamt plus att kabeln blev väldigt varm under laddning. Det kändes obehagligt och efterhand blev vi oroliga över risken för överhettning och brand”, säger Anders Seidlitz.

Så familjen bestämde sig för att investera i en laddbox och lade beställningen hos e.on. Veckorna gick men inget hände. ”Efter en månad hade fortfarande ingen hört av sig, trots att jag stött på flera gånger”. Till slut tröttnade Anders och bestämde sig för att hitta en ny laddoperatör. Han kom ihåg en artikel i lokaltidningen om ett regionalt företag, som specialiserat sig på laddning och hade skådespelaren Kjell Bergkvist som delägare. Efter lite detektivarbete hittade Anders artikeln om RE&GO och ringde upp en av rådgivarna.

Installation inom 10 dagar – av certifierade elektriker
Det blev starten på en snabb och smidig resa, från beställning till installation, som nu har bidragit till att familjens bil har rullat långt – på en enda tankning.
– Jag fick svar direkt och beställde vår laddbox samma dag via hemsidan. Prick två veckor senare var allting installerat och klart. Dessutom passade vi på att dra nytta av skattereduktionen för grön teknik, som halverade kostnaden för arbete och material, berättar Anders.

App med smarta funktioner
Till laddboxarna har RE&GO en smart app, som både gör det enkelt att beställa laddbox och att styra sin laddbox. Starta och stoppa laddningen, låsa laddkabeln och schemalägga laddningen är bara några exempel på tjänster som finns i appen. – Dessutom känns extra bra att vi kan ge förslag på ny funktionalitet till utvecklingsavdelningen, tycker Anders.

Familjen Seidlitz är mycket nöjda med sin lilla svarta box, som laddar bilen snabbt och tryggt.
– Vi har kört 237 mil sedan jag tankade senast, och ändå är nästan halva tanken kvar. När det är smidigt och tryggt att ladda, är det enkelt att köra på el. Vår elförbrukning har förstås ökat en del men å andra sidan har vi inte lagt många kronor på bensin – och det känns extra bra med tanke på hur priset har skjutit i höjden”, säger Anders.

Nu laddar familjen för ett nytt projekt som involverar laddboxen. ”Tanken är att installera solceller på hustaket för att bli självförsörjande på el och ambitionen är på sikt att vi ska kunna ladda bilen gratis”, avslutar Anders.

 

Vill du bli kontaktad

Fyll i ditt telefonnummer så kommer en av våra medarbetare ringa till dig.

Ladda ner RE&GO appen

  • projektera & beställa din laddbox med några få klick
  • enkelt hantera och optimera din laddbox
  • få statistik och analysunderlag