Planerat arbete 2024-07-04 12.30-14.00: Vi kommer uppdatera ett centralt system kring vår betallösningen, detta kan innebära ett kortare avbrott i vår tjänst.

Så laddar Storbritannien för framtiden – alla nybyggda hus måste ha laddplats

Omställningen till en fossilfri fordonsflotta går allt snabbare, framför allt i de nordiska länderna, som tillsammans intar topp 5 på listan över andel sålda elbilar.

Nu laddar Storbritannien för en snabbare övergång till elbil genom att införa lagkrav på att alla nybyggda hus måste utrustas med laddboxar.

Alla villor, bostadshus och flerbostadshus ska utrusta sina bilplatser med laddboxar. Företag och kontor ska också installera laddstolpar för minst var femte parkeringsplats. Undantaget är hus som saknar parkeringsmöjlighet och bara erbjuder gatuparkering.

Lagförslaget är framtaget av brittiska Transportministeriets elbilsavdelning – som förutom att utarbeta lagförslag också bidrar med informationsmaterial och appar för att hjälpa britterna att ta reda på vilken elbil som kan tänkas passa deras behov. I lagförslaget föreskrivs också ”smarta laddboxar”, dvs att du ska kunna välja att ladda bilen under natten då det normalt finns överkapacitet i elsystemet.(källa: Tibor Blomhäll, Tesla Club Sweden)

Vi på RE&GO säljer bara smarta laddboxar och med hjälp av vår app kan du schemalägga laddningen, så att bilen laddar på kvällen och natten då elförbrukningen är som lägst – och elpriset oftast är lägre. Med hjälp av grönt bidrag kan du just nu installera en laddbox med 50% skattereduktion.

Vill du bli kontaktad

Fyll i ditt telefonnummer så kommer en av våra medarbetare ringa till dig.

Ladda ner RE&GO appen

  • projektera & beställa din laddbox med några få klick
  • enkelt hantera och optimera din laddbox
  • få statistik och analysunderlag