Planerat arbete 2024-07-04 12.30-14.00: Vi kommer uppdatera ett centralt system kring vår betallösningen, detta kan innebära ett kortare avbrott i vår tjänst.

Installation av laddbox

IMG_8572

Zaptec Pro - Laddstationens säkerhet och funktionalitet

SÄKRARE LADDNING

INBYGGD JORDFELSSKYDD TYP B

LJUSSTYRKA

STÄLL SJÄLV IN LJUSSTYRKA

SNABBARE LADDNING

UPP TILL 22 KW PÅ 1- OCH 3-FASSYSTEM

LÅS LADDKABELN

LADDKABELN KAN LÅSAS I LADDSTATIONEN

LÄS AV LADDFÖRBRUKNING

SE LADDFÖRBRUKNING I VÅR PORTAL

VÄLJ VEM SOM FÅR LADDA

LÄGG UPP ANVÄNDARÅTKOMST

ANSLUTET TILL INTERNET

DRIFTSSÄKRA PROGRAMUPPDATERINGAR

TYP 2-KONTAKT

INTERNATIONELL STANDARD

Zaptec Pro

När flera laddare krävs på en plats. En laddare, två laddare, tre laddare, hundra laddare. Zaptec Pro är ett flexibelt laddningssystem med patenterad dynamisk fasbalansering, vilket innebär att du kan använda  tillgänglig ström mer effektivt och ladda flera bilar samtidigt.

FLEXIBEL – SKALBAR

 • Avancerad och flexibel laddningsstation som fungerar med alla laddbara bilar.
 • Använder all tillgänglig kapacitet optimalt och distribuerar den på ett smart sätt mellan laddboxarna.
 • Anpassar den maximala laddningsstyrkan efter bilens kapacitet.
 • Enkelt att utöka och skala upp efter behov.
 • Montera på vägg balk och som singel eller dubbeluttag på stolpe. 

 

SÄKER – TRYGG – SNABB

 • 5 års garanti – Anpassad för nordiskt klimat.
 • Anpassar strömfördelning optimalt mellan aktiva laddboxar.
 • Kan förse varje laddstation med upp till 22kW.
 • En av de säkraste laddarna på marknaden – Certifierad med högsta säkerhetsstandard.
 • Zaptec Automatic Power Management mäter effektförbrukning för hela fastigheten och tilldelarautomatisk högre laddhastighet till bilarna när fastigheten förbrukar mindre.

 

FRAMTIDSSÄKRAD

 • 4G uppdaterar automatiskt till de senaste funktionerna och programversionerna.
 • Stöder Plug & Charge (ISO15118) för en ännu snabbare laddupplevelse i framtiden

Varför välja Zaptec Pro laddstation?

Zaptec Pro har dynamisk last och fasbalansering, vilket innebär att du kan använda den tillgängliga kapaciteten mer effektivt jämfört med traditionella laddningssystem. 

Detta ger en sömlös distribution av kraft mellan alla fordon utan att överbelasta anläggningen. 

Systemet säkerställer en effektiv och rättvis laddningsupplevelse för alla användare – oavsett hur många de är.

Zaptec Pro inkluderar dynamisk fasbalansering, ett unikt patent som säkerställer mer effektiv användning av anläggningens tillgängliga kapacitet och möjliggör att alla kan ladda sina fordon mer effektivt utan behov av kostsamma uppgraderingar av elnätet.

Att förutsäga framtida laddningsbehov kan vara utmanande. Börja med fem laddare om du vill, med vetskap om att du enkelt kan utöka med fem, tio, 15, 30 eller till och med 40 laddningsstationer senare utan betydande och dyra ingrepp. Oavsett om det sker om ett, tre eller tio år.

Zaptec Pro representerar kvalitet och säkerhet med inbyggt skydd som kontinuerligt övervakar produkten genom integrerade sensorer som mäter temperatur, överström, restström och fukt. Produkten har genomgått externa tester för att bekräfta överensstämmelse med alla säkerhetskrav enligt IEC 61851-1 och IEC 60364, och den levereras med en femårig garanti.

Du vet att ditt fordon får exakt den mängd elektricitet du betalar för. Zaptec Pro (MID) är utrustad med ett egenutvecklat, inbyggt mätinstrument som följer den Europeiska unionens direktiv om mätinstrument (MID). Du kan också övervaka hur mycket ström som används i varje laddningssession från skärmen på laddningsstationen. 

MID-certifierade laddningsstationer är ett krav i flera europeiska länder. På andra marknader är det för närvarande valfritt, men det är fortfarande en fördel och ett kännetecken för kvalitet.

 • Betala endast för den elektricitet du använder.
 • Varje enhet är utrustad med en inbyggd energimätare.
 • Kraftfull laddningsstation – ladda upp till 22 kW, den högsta effekten som är tillgänglig med AC-laddning.
 • Minska din personliga eller fastighetens elräkning genom att undvika högre nätavgifter med Zaptec Sense.
 • Åtkomsthantering. Kontrollera enkelt vem som använder laddaren. 
 • Trådlösa uppdateringar innebär att din produkt blir bättre över tid.
 • Fem års garanti. En norskdesignad produkt med lång livslängd.
 • Minimalt underhåll. Ansluten till internet via WiFi, 4G eller kabelanslutning (PLC), vilket möjliggör fjärrfelsökning och uppgraderingar, vanligtvis utan behov av en elektriker.
 • Zaptec Pro är utformad för nordiska förhållanden, med kvalitetskomponenter och avancerade säkerhetsåtgärder som klarar höga effektbelastningar.

Tekniska detaljer

 • Jordfelsbrytare (RCD): Typ B och integrerat skydd med säkerhetscertifiering från en oberoende tredje part.
 • Förbättrad elektrisk säkerhet genom ett fyrpolig säkerhetsrelä med ett kontaktavstånd på över 3 mm, certifierad enligt IEC 62955 och IEC 62423.
 • Inbyggd 40 A MCB (Miniature Circuit Breaker) säkerställer ökad drifttid för hela installationen, eftersom eventuella fel hanteras lokalt inom varje laddare.
 • Integrerad 40 A MCB ger skydd mot kortslutningar och överbelastningar, vilket minimerar störningar på grund av defekta laddkablar.
 • Power Line Communication (PLC)-nätverk säkerställer enkel internetåtkomst  där 4G eller WiFi inte är tillgängligt.
 • Med PLC-nätverk uppnår du pålitlig och säker kommunikation utan behov av att investera i separata nätverkskablar.
 • 4G ger enkel internetåtkomst för utomhusladdningsstationer. Ingen extra hårdvara eller SIM-kort krävs.
 • Du kan använda befintlig WiFi-infrastruktur.
 • Anslutningen mot molntjänsten säkerställer att du alltid är uppdaterad med den senaste programvaran och kan se laddningssessioner i Zaptec Portal.

Anslutning mot Zaptec är tillgänglig genom vår öppna API och  cloud-to-cloud OCPP 1.6J-protokoll.

Zaptec Pro kan också utrustas med en inbyggd MID-certifierad energimätare. Laddningsstationen är individuellt kalibrerad för att säkerställa exakta mätningar varje gång. MID Class B-certifieringen garanterar samma eller bättre noggrannhet som används i de flesta bostadsenergimätare över hela världen.

Kapslingen är ventilerad för att förhindra fuktintrång som annars skulle kunna minska produkten livslängd. Inbyggd temperatur- och fuktövervakning med automatisk spärr för att säkerställa säkerhet.

Zaptec Pro kan automatiskt växla mellan 1-fas och 3-fas laddning. Dessutom kan du välja vilken fas du vill ladda under 1-fas laddning.

Med Zaptec Sense kan du balansera förbrukningen enligt den övergripande effektanvändning i fastighet

Statisk effektfördelning, RFID-synkronisering och laddningsloggar är tillgängliga vid internetanslutningsfel.

Modularitet, olika monteringsalternativ och användningen av en bakplatta möjliggör flexibla möjligheter att addera laddstationer till installationen.

Åtkomst och hantering av installationen på distans genom Zaptec Portal och Zaptec-appen. Eventuella utmaningar kan lösas på distans utan behov av att en elektriker är på plats.

Åtkomst och hantering av installationen på distans genom Zaptec Portal och Zaptec-appen. Eventuella utmaningar kan lösas på distans utan behov av att en elektriker är på plats.

 • Stödjer olika användningsområden och smart laddning enligt ISO 15118-protokollet (Vägfordon – Gränssnitt för kommunikation mellan laddningsbart fordon och laddstation).
 • Zaptec Pro är en del av ett mjukvaruekosystem som stöder framtida integrationer och funktioner, som förbättrad belastningshantering, tariffkontroller och säkerhetsuppdateringar.

Produktinformation

Säkerhet och Zaptec Pro

Zaptec Pro är en laddbox som är framtagen för att möjliggöra ett skalbart system med en snabb och enkel installationsprocess och låga kostnader för infrastruktur. För att möjliggöra den här typen av installation måste vissa viktiga produktsäkerhetsfunktioner uppfyllas:

1. Integrerad MCB (överströmsskydd) – som tillåter installation av flera Zaptec Pro på en gemensam krets genom att den integrerade MCB:n säkerställer att både kortslutning och överströmssituationer hanteras enligt installations- och produktstandarder. Den interna MCB:n är i enlighet med IEC EN 60898-1 och IEC EN 60947-2.

2. Integrerad JFB typ B – denna JFB är i enlighet med EN 61008-1/EN 62423 och har verifierats externt av oberoende testinstitut. Lösningen är i enlighet med kravet för mekanisk brytning (4 poler) och 500A “make and break” samt 3000A kortslutningsström.

3. Elektrisk säkerhet i enlighet med IEC EN 61851-1 och andra relevanta standarder. Detta har testats av oberoende testinstitut och inkluderar även testning av isolation under överspänningsförhållanden.

Slå oss en signal eller boka ett besök så berättar mer om våra laddlösningar. 

Våra drift- och betallösningar anpassas efter just era specifika behov.

För din bästa upplevelse

Vår hemsida använder sig av cookies för statistik och inställningar. Genom att fortsätta att använda hemsidan samtycker du till detta.
Läs mer här