Planerat arbete 2024-07-04 12.30-14.00: Vi kommer uppdatera ett centralt system kring vår betallösningen, detta kan innebära ett kortare avbrott i vår tjänst.

Siemens och RE&GO bakom snabbladdaren i vadstena

Vadstena har nu fått sin första snabbladdare tack vare nytt och framgångsrikt samarbete mellan Siemens och RE&GO.

Kungsvalla Idrottsplats och turistparkering har utrustats med en DC, snabbladdare 180 kW, från Siemens med två ladduttag som gör det möjligt för elfordon att ladda upp till 80% av batteriets kapacitet på drygt 30 min.

Siemens är mycket glada över det framgångsrika samarbetet med vår nya kund RE&GO! Projektet i Vadstena med snabbladdning där Siemens Sicharge D installerades snabbt, smidigt och utan problem är vi stolta över. Vi ser fram emot att fortsätta vår positiva och givande relation i framtida projekt.

– Krister Syrtén, KAM på eMobility Siemens AB

Vi är glada och stolta över att vårt partnerskap med Siemens och att vår första Siemens Sicharge 180kW nu är på plats.

Med Siemens laddare och RE&GOs laddsystem gör vi det utomordentligt enkelt och pålitligt för Vadstenas invånare, besökare och turister att kunna ladda bilen. Vi vill också kunna underlätta för logistikaktörer, som nu ställer om sina fordonsflottor till fossilfritt, att kunna ladda i Vadstena, fortsätter Sofia Hyléen Toresson.

– Sofia Hyléen Toresson, VD RE&GO

RE&GOs laddsystem är kompatibelt med EU:s regelverk, Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR) och uppfyller därmed de nya förordningarna om trygg och funktionell elbilsladdning. 

Det betyder bland annat att systemet har en appfri laddning och slutanvändaren kan engångsladda utan krav på registrering eller skriftliga avtal. Betalningen kan ske via en uppkopplad QR-kod och kontaktlös kortbetalning och priset för laddning är tydligt för användaren.

RE&GO AB i Vadstena, etablerat 2021, utvecklar, installerar och manövrerar drift av laddsystem för eldrivna tunga och lätta fordon samt personbilar. Bolagets Charge Station Management System har ledande funktioner och tjänster som möter de mest komplexa behoven inom laddinfrastruktur. Systemet är utformat för att ge pålitlig och effektiv verksamhetsstyrning och samtidigt ge användaren den allra bästa möjliga upplevelsen i laddprocessen. RE&GO AB
styr idag drift av nära 2000 laddstationer i sitt system.
Rubisco AB är sedan mars 2023 majoritetsägare i RE&GO AB.