Driftstörning 2024-02-18: Just nu har vår leverantör Zaptec en driftstörning, som påverkar många av våra tjänster.  

Nu är 51 procent av alla nya bilar laddbara

Konsumenternas efterfrågan och suget efter både elbilar och laddhybrider fortsätter att öka. Samtidigt brottas fordonsindustrin med stora utmaningar i form av långa leveranstider och ökade kostnader, bland annat beroende på komponentbrist till följd av kriget i Ukraina och Kinas nedstängningar under pandemin. Trots utmaningar ser 2022 ut att bli ännu ett ”laddat” år med ökad elektrifiering inom transportområdet.

Laddbart – extra hett bland privatkunder och hantverkare
Sedan slutet av 2021 har ett antal nya laddbara modeller i olika prissegment lanserats, och det har framför allt ökat efterfrågan bland privatkunder. Dessutom har leasing till privatpersoner blivit den mest vanliga finansieringsformen för laddbara bilar och under 2021 privatleasades två av tre laddbara bilar. Det är också full fart på försäljningen av eldrivna lätta lastbilar. De eldrivna skåpbilarna (yrkesfordon som får väga högst 3,5 ton) har blivit populära bland hantverkare. I maj månad var 9% av nyregistrerade lätta lastbilar eldrivna och hittills under året har 1 360 eldrivna lätta lastbilar sålts, vilket kan jämföras med 879 i fjol. Även inom det här segmentet har valmöjligheterna ökat under de senaste månaderna, i takt med att flera nya elmodeller har introducerats på marknaden.

Laddningstoppen i Sverige
Hittills i år domineras topplistan över sålda laddbara bilar av KIA med elbilsmodellerna KIA NIRO EV och KIA EV samt laddhybriden KIA CEED SW. Även Volvo kan glädjas åt att ha tre av Sveriges tio mest efterfrågade laddbara bilmodeller med VOLVO XC40, VOLVO XC60N och VOLVO XC60N.
På medaljplats, både i maj och totalt, hittar vi också Volkswagens populära elbil ID.4.

Ett riktigt stort grattis säger vi till våra båda samarbetspartners

 


 

Källa: Mobility Sweden

Vill du bli kontaktad

Fyll i ditt telefonnummer så kommer en av våra medarbetare ringa till dig.

Ladda ner RE&GO appen

  • projektera & beställa din laddbox med några få klick
  • enkelt hantera och optimera din laddbox
  • få statistik och analysunderlag